TRADICIÓ

A la Cooperativa Agrícola de l’Albi ens dediquem, des de fa quasi 100 anys, a l’elaboració i envasat d’oli d’oliva verge extra de qualitat. Formem part de la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues des de l’any 1975.

La DOP Les Garrigues, mitjançant rigorosos controls de qualitat, certifica i atorga el seu segell a l’oli d’oliva verge extra que produïm. Les tres marques registrades que comercialitzem: Baró de L’AlbiAlbinus i Nit gaudeixen d’aquesta certificació, que és símbol d’autèntica garantia pel consumidor dels olis que es produeixen sota el seu reconegut distintiu.

El clima idoni i la varietat d’oliva arbequina de les terres de l’Albi, fan de l’oli d’oliva verge extra que produïm un plaer pel paladar, amb caràcter i personalitat. Cal destacar l’especial aroma afruitat d’oliva fresca, l’equilibri de l’amarg i el picant així com l’intens color groc verdós que caracteritza el nostre oli i que l’ha fet tan preuat i valorat entre els nostres clients.

La collita

La producció d’olives per arbre a la zona de les Garrigues és baixa i se situa sobre els 7-10 quilos, amb unes produccions màximes mitjanes per arbre al voltant dels 25 quilos.

La varietat arbequina és la més important i es caracteritza per tenir un fruit petit (1 o 2 g).

Els nostres agricultors tenen, en conjunt, més de 64.000 arbres d’oliva arbequina plantats en una extensió aproximada de 536 hectàrees. Una densitat de plantació molt baixa, ja que la major part són arbres centenaris plantats de forma tradicional i amb un objectiu familiar.

La collita és du a terme, majoritàriament a mà, de manera tradicional per les famílies propietàries dels camps, tot i que cada vegada més s’imposa la incorporació de maquinària agrícola que facilita aquestes tasques sense malmetre el fruit. Els nostres pagesos són molt conscients de la importància de portar l’oliva sana i fresca al molí, ja que aquest fet i la seva ràpida mòlta a les nostres instal·lacions ens permetrà obtenir l’oli verge extra de qualitat que ens caracteritza.

Producció

Al tractar-se d’una cooperativa petita formada per veïns del territori, el volum de producció anual no és molt elevat, fet que afavoreix que aquest procés s’executi amb molta cura i precisió, detalls que marcaran la diferència.

Quan les olives arriben al molí després de la recol·lecció, es realitza una prova per comprovar-ne l’estat, la qualitat i el rendiment del producte. Un cop la partida entregada és validada, es classifica i es moltura en el mínim temps possible per assegurar l’òptima qualitat del producte final.

La nostra cooperativa, a part d’apostar pel reg de suport de les oliveres, segueix les directrius de Producció Integrada durant tot el procés de cultiu, collita i producció, pel que reduïm l’aplicació de productes químics al camp i potenciem la conservació de la flora autòctona i del medi ambient.

El nostre producte

L’oli d’oliva verge extra de categoria superior obtingut directament d’olives i només mitjançant procediments mecànics que produïm, està sotmès a la constant supervisió i controls de la DOP Les Garrigues, que certifica la màxima qualitat i garantia d’origen del producte que arriba al consumidor. Segles de tradició han donat com a resultat un oli d’oliva verge extra, 100% arbequina, que no us deixarà indiferents.

L’excel·lència del nostre producte que va de la natura a la vostra taula, no porta conservants, colorants ni cap tipus d’agent químic, ja que es tracta només del suc de l’oliva fresca, sense cap defecte organolèptic.

Les nostres marques registrades, “Baró de L’Albi”, “Albinus” i “Nit”, us permetran gaudir de sabors intensos en tots els formats (vidre, PET i llauna) i que podreu trobar a la nostra agrobotiga, botiga on-line i en molts punts del territori que han apostat pels nostres productes.