Salsa de calçots amb oli d’oliva verge extra Baró de l’Albi
Des de la nostra cooperativa et portem aquesta recepta de salsa de calçots indispensable en una bona calçotada. Pren-ne nota.
Ingredients:
- Oli d’oliva verge extra Baró de l’Albi
- 5 o 6 tomàquets madurs
- 3 o 4 dents d’all
- 1 nyora
- Ametlles i avellanes torrades
- 1 llesca de pa torrat
- Vinagre
- Pebre vermell i negre
- Sal
Preparació:
- Escaliva els tomàquets, els alls i la nyora al forn durant 10 minuts a 180 ºC.
- Posa en un recipient les ametlles i les avellanes torrades, el pa torrat, el vinagre, el pebre (vermell i negre), l’oli d’oliva verge extra Baró de l’Albi, la sal, la nyora, els alls i els tomàquets tallats a trossos, i tritura-ho tot amb l’ajuda d’un túrmix.
- Quan la salsa estigui llesta, serveix-la en un bol i… Bon profit!
Recepta adaptada del programa Cuines de TV3.