Celebrem el nostre centenari amb la presentació de “COOPERATIVA AGRÍCOLA DE L’ALBI (1919-2019)”

febr. 4, 2020 | Blog

El passat 22 de desembre de 2019 es va dur a terme la presentació de la primera edició del llibre del Centenari COOPERATIVA AGRÍCOLA DE L’ALBI (1919-2019) escrit pel Sr. Ramón Miró Bernat, soci de la cooperativa i reconegut albinenc que s’ha dedicat sempre en cos i ànima a la recopilació, preservació i divulgació del patrimoni cultural de la nostra terra.

A l’acte de presentació, que es va dur a terme a la sala d’actes de la cooperativa a les 12 del migdia i al qual van assistir l’Il·lustra Sra. Anna Feliu, alcaldessa de L’Albi, l’expresidenta de la Diputació de Lleida Sra. Rosa M. Perelló, l’actual president de la cooperativa de L’Albi Sr. Josep Cunillera Llurba, l’autor del llibre Sr. Ramón Miró Bernat i membre del Centre d’estudis de les Garrigues, així com l’estudiós Sr. Josep Rubió Sobrepere, membre també del Centre d’estudis de les Garrigues van assistir més d’un centenar de persones.

El llibre recull la història del que han sigut aquests cent anys de cooperativisme, centrats principalment en els seus orígens i com els fundadors van tirar endavant l’àrdua tasca que representava el moviment cooperatiu encaminat a defensar els interessos dels pagesos, malgrat les dificultats de l’època i la posterior Guerra Civil.

Una cooperativa no és només un edifici, sinó que el més preuat que té són les persones que l’hi donen vida, amb el seu esforç i treball. La vida del pagès no ha sigut mai fàcil, però són precisament aquestes dificultats les que fan que els pagesos siguin persones fortes, que no abandonen davant les adversitats i que continuen treballant cada dia esperant que l’endemà sigui millor.

Cent anys després que un grup de persones inquietes van afrontar moments difícils per crear una cooperativa, la Cooperativa de L’Albi continua endavant amb la mirada posada al present i al futur.

Comparteix!

Comparteix aquesta notícia amb els teus amics.